Dorești să îmbunătățești timpul de încărcare a paginii al site-ului tău? Un pas spre asta este optimizarea imaginii. Editorialistul Tom Demers analizează 4 instrumente gratuite de compresie a imaginilor și notează impactul acestora asupra vitezei paginii.

Optimizarea imaginii SEO

Îmbunătățirea vitezei paginii e ceva care în general este ușor de înțeles de clienți și aceasta influențează pozitiv experiența, precum și SEO.

Deseori, poate fi provocartor ca unele elemente de îmbunătățire a vitezei paginei să necezite o contribuție semnificativă din resursele de dezvoltare (de exemplu, proritizarea conținutului vizibil, eliminarea blocării-render JavaScript sau CSS). Însă există un element de optimizare a vitezei de pagină care și comercianții sau creatorii de conținut pot contribui la optimizarea imaginii. După cum arată Kristine Schachinger în articolul ei excelent despre optimizarea imaginilor, redimensionarea și comprimarea imaginilor poate fi adesea cea mai ușoară și mai eficientă acțiune pentru accelerarea paginilor de pe site-ul tău.

Pentru aceasta postare s-au luat 3 imagini de pe un site care reprezintă:

  1. un logo
  2. o imagine mare clider care nu a fost compresată
  3. un infografic care, la fel, nu a fost compresat

În continuare îți prezentăm top 5 instrumente de compresie a imaginilor.

1.Optimizilla

Optimizilla are o interfață simplă. Cel mai mare „pro” în favoarea Optimizilla este faptul că instrumentul permite să editezi până la 20 imagini prin compresie la un moment dat. Deasemenea, are o caracteristică de prezivualizare extraodrinară care permite să mărești sau scazi „calitatea” fotografiei.

2. TinyPNG

Precum Optimizilla, TinyPNG are o interfață plăcută ochiului, simplă și ai posibilitatea de a-ți edita până  la 20 de fotografii. Mai are și opțiunea de „export to Dropbox”.

3. Compressor.io

Acesta, deasemenea, oferă compresie a imaginii. Din păcate, nu există opțiunea de a încărca mai mule fișiere, doar o imagine.

4. Kraken

Aici poți încărca mai multe fișiere. Mai are niște caracteristici interesante, precum îâi oferă posibilitatea de a exporta ușor pe Drpobox sau importa din Box, Dropbox sau Google Drive. Mai mult ca atât, Kraken permite personalizarea „avansată”, cum ar fi modificarea calității, orientării și păstrarea metadatelor pentru fotografiile tale.

speed up your site

În concluzie, toate aceste instrumente vor putea avea un impact semnificativ asupra mărimii imaginii. Odată ce toate imaginile site-ului sunt optimizate, vei observa că viteza de încărcare a paginii se va mări. Nu crezi? Încearcă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *