.COM-ul dorit e deja preluat de altcineva? Îți vom spune ce să faci

nume de domeniuDeja ai decis să creezi un business nou sau doar ai avut ideea de un nou site web. În orice caz, faci ceea ce toți fac în secolul XXI: înregistrezi un domeniu nou.

Dacă nu ți-a venit o idee de un domeniu unic, probabil vei descoperi că cineva deja a înregistrat versiunea .com a domeniului tău.

În cele din urmă, există mai mult de 1 miliard de site-uri web.

NU te dispera încă de ideea ta de denumire! Ai multe opțiuni disponibile pentru a o transforma într-un nume de domeniu excelent.

În căutarea domeniului cu ajutorul lui Rangval!

Ce trebuie să faci dacă .COM-ul tău nu e disponibil?

Înainte de a căuta modalități alternative de înregistrare a numelui dvs. de domeniu, este important să faci un pas înapoi și să te gândești la un plan de a aduce trafic pe site-ul tău web.

Dacă site-ul tău va fi utilizat în publicitatea offline, precum reclame TV, panouri publicitare sau cărți de vizită, e foarte esențial ca domeniul tău să fie ușor de pronunțat.

Inventarea a unui nou cuvânt ar putea părea o idee fantastică și o modalitate ușoară de a obține domeniu tău perfect. O astfer de invenție ar putea avea consecințe neintenționate și nedorite. Serviciul foto online Flickr a pierdut 3,6 milioane de vizite unice pe an la flicker.com.

Pe de altă parte, site-ul de știri digg.com, aplicație de antrenamente live gixo.com și site-ul ce revinde domenii sedo.com, toate au reușit să se focuseze pe denumiri scurte, deoarece acestea nu puteau fi confundate cu altele.

Experimentează cu denumirea domeniului

Aici sunt câteva idei care te va ajuta să începi:

  • Nu e necesar să utilizezi anume .com dacă majoritatea traficului vine din alte surse decât acel direct odată ce tapezi denumirea site-ului. Vizitatorii care descoperă site-ul tău pe social media, deseori, nu observă dacă se termină cu .net, .org, .us sau chiar .info.
  • Ia în considerare utilizarea unuia dintre noile domenii de nivel superior precum .agency, .jobs, .online etc. Se pare că e un dezavantaj pentru persoanele ce nu cunosc existența acestor domenii. Totuși, aceasta nu contează dacă traficul tău e din surse de căutare și referire.
  • Caută sinonime. Utilizează un dicționar de sinonime online pentru a găsi alternative cu același înțeles.
  • Încearcă  diferite instrumente de nume de domeniu, cum ar fi NumeMesh.com sau BustAname.com oferind și alternative în alte limbi. E probabil să nu-ți placă sugestiile recomandate de aceste instrumente, dar îți va propune cel puțin cîteva idei creative.
  • Adaugă un alt cuvânt la numele tău de domeniu. Topmarketer.com nu este disponibil? Ce zici de AmericasTopMarketer.com? Uneori, doar adăugând niște cuvinte descriptive distractive nu doar îți face domeniul tău și denumirea firmei să fie unice și accesibile, dar ridică marketingul denumirii businessului tău de la ”OK” la ”WOW!”.

Indiferent de numele domeniului pe care-l alegeți, nu e necesar să fie pentru totdeauna. Focusează-te mai mult pe conținut, trafic, optimizarea SEO a site-ului, ci nu petrece săptămâni întregi încercând se găesști o denumire de domeniu perfect.

Urmărește aceste mici sfaturi și trucuri pentru a găsi alternative. Echipa Rangval te va îndruma, iar pentru mai multe detalii contactează-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *