10 sfaturi pentru un articol de blog reușit și SEO prietenos!

blog

Trebuie să posezi niște abilități de scriitor pentru a crea un articol de blog. Pentru a ține cititorul interesat, trebuie să te gândești la cît de bine scrii texte și cît de captivante sunt. Paragrafele, subparagrafele atrag atenția cititorului și de asemenea structurează informația pe pagină. Dacă cititorilor le plac articolul tău și mai bine, îl înțeleg, numaidecât îl vor distribui, vor pune like etc. Și astfel, în urma acestor acțiuni, mâine vei ajunge pe prima pozitie în Google.

Pentru unii, scrierea în scopuri SEO și pentru a atrage cititori ar părea două lucruri diferite. Gîndiți total greșit! Dacă doriți nu doar un articol de blog reușit, ci și unul SEO prietenos, trebuie să folosiți cuvinte cheie. Însă nu le folosiți în exces, acestea reduc din lizibilitatea textului.

Astfel, echipa Rangval vă prezintă cîteva sfaturi pentru a îmbunătăți scrierea unui articol de blog în așa mod ca să fie citit și la fel, SEO prietenos.

 1. Gândește-te bine înainte de a scrie!

Ia în considerație ce mesaj dorești să transmiți cititorilor. Pune-ți cît mai multe întrebări. Care este scopul articolului tău? Ce întrebări vrei să adresezi cititorilor? Ce vrei să facă cititorul la sfârșitul articolului? Notează-ți răspunsurile înainte de a începe a scrie.

 1. Notează-ți structura articolului de blog

Fiecare articol trebuie să cuprindă:

 • Introducere (în care prezinți subiectul);
 • cuprins (principalele idei);
 • concluzie (trebuie să cuprindă ideile principale și să formeze o concluzie)

Urmînd aceste puncte, va fi mai ușor de creat un articol bine structurat.

 1. Folosește paragrafe

Oricine folosește paragrafe, însă asigură-te să conțină un anumint sens. Astfel, întreabă-te care este ideea sau tema principală a fiecărui paragraf și rezum-o într-o propoziție, apoi dezvolt-o. Nu începe o nouă propoziție într-un paragraf nou.

 1. Nu uita de heading-uri

Heading-urile sunt foarte importante pentru motoarele de căutare, la fel, ele structurează întreaga pagină. Acestea indexează pagina web în funcție de heading-urile găsite în structura paginii.

Heading-urile sunt definite cu etichetele <h1>, <h2>, … <h6>. Cel mai important este heading-ul <h1> și cel mai puțin important este heading-ul <h6>

 1. Folosește cuvinte de legătură

Spre exemplu, sunt trei motive pentru a cumpăra produsul tău. Cu ajutorul acestor cuvinte ca: în primul rând, în al doilea rând, în final/concluzie  ajută oamenii să scaneze textul și să preia ideile principale. De asemenea, cuvintele precum: cu toate acestea, într-adevăr, în mod sigur, atrage atenția cititorilor și textul devine mai structurat și clar.

 1. Lasă altcuiva să-ți citească articolul

Înainte să publici articolul tău de blog, nu ezita să dai altuiva să-l citească. Dintr-o parte se înțelege mai bine, poate să-ți găsească niște greșeli pe care nu le-ai observat. De asemenea, poți să-l întrebi ce a înțeles din acest articol și dacă conținutul a fost util.

 1. Optimizați lungimea articolului

Fii atent ca articolul să cuprindă minimum 300 de cuvinte, căci Google acceptă articole lungi, însă nu în exces. Astfel, 700 de cuvinte e varianta optimă.

 1. Adaugă conținut regulat

Odată cu adăugarea informației pe site-ul tău, Google va înțelege că site-ul funcționează. Iar dacă nu e activ, Google îl va scana mai rar. Acest lucru ar putea afecta negativ clasamentul site-ului în lista de căutare.

 1. Trimitere la conținutul precedent

Dacă deja ai scris un anumit conținut despre subiectul articolului curent, nu uita să faci o trimitere la aceste postări. Aceasta îți va îmbunătăți articolul și vei arăta actualitatea subiectului.

 1. Folosește Yoast SEO plugin

Yoast SEO plugin ajută la scrierea unui articol de blog SEO prietenos. Pentru a afla cum anume funcționează pentru îmbunătățirea blogului tău, accesează aici.

În concluzie, conținutul joacă un rol important. Fiind unul util, captivant, articolul va obține mai mare popularitate și mai multe distribuiri în Facebook, tweet-uri și vei avea mai mulți vizitatori fideli. Urmând aceste sfaturi, echipa Rangval îți garantează success în structurarea articolelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *